logo Project Magic   logo Kinderkankerfonds
     English
 

Basisschool Brecht

Welkom
Ontstaan
Internationaal
UZ-Gent
Goocheldoos
Evenementen
Medewerkers
Sponsors
Contact
 
 
 
Voor onze goochelaars.  
 
 
In 2004 kreeg ik (Ivo) de vraag, van meester Jef Boden, of ik de kinderen van de lagere school in Brecht kon leren goochelen, want de school had het thema "Goochelen en Goochelaars" als project. Daar ikzelf in die school les had gevolgd, kon ik dit natuurlijk niet weigeren. Nu kon ik zelf eens voor de klassen staan waar ik vroeger op de banken had gezeten.

Ik stelde voor om Project Magic toe te passen.
Na een vergadering met de directrice Annemie Suy kreeg ik groen licht. Elke klas kreeg een andere trucje aangeleerd. Ze moesten mij wel beloven dat ze het geheim aan niemand anders verder zouden vertellen.

  • Het eerste leerjaar leerde hoe we een goochelstokje doen zweven; de kinderen kregen een blanco stokje waar ze hun eigen fantasieën op mochten schilderen.
  • De kinderen van het tweede leerjaar leerden op magische wijze een knoop in een touw te gooien.
  • Ook de kinderen van het derde kregen een opdracht, ze moesten van een lange ballon een hondje maken.

    foto hondjes maken

  • De kinderen van het vijfde kregen een zeer speciale opdracht. Ze moesten een briefomslag decoreren als kist en zichzelf tekenen om daarna hun tekening in de kist te stoppen. De bedoeling is de kist in twee te knippen en de tekening van henzelf helemaal heel te laten. Of dit ging lukken was nog zeer de vraag?
  • En tenslotte, het zesde leerjaar moest in een touw een knoop leggen zonder de uiteinden los te laten.

foto zwevend goochelstokje

De kinderen van het vierde leerjaar leerden het trucje met de verspringende elastiekjes.

foto knoop in touw
Het was een zware opdracht voor de leerlingen, maar ook voor de meesters en juffen van de school. Op de boekenbeurs van de school mochten de kinderen hun trucje tonen. Wie slaagt in zijn opdracht, krijgt een goocheldiploma.

Ik was heel benieuwd. Ik had een stand gekregen waar Project Magic voorgesteld werd aan de ouders. Ook had ik een klein theatertje gemaakt, waar de kinderen hun kunsten konden laten zien.
Ik stond er echt versteld van. De goochelstokjes waren zeer mooi geschilderd en ook de kinderen van het vijfde hadden echte kunstwerken gemaakt van hun briefomslagen en zelfportreten. Maar konden ze ook hun trucjes?

Wel, ik kan jullie melden dat al de kinderen die voor mij en de ouders hebben gegoocheld, die dag een diploma hebben gekregen. Het was echt een leuke belevenis.
Kijk maar eens naar de foto's van die dag, hoe de kinderen lachen en plezier hebben. En ook de ouders waren zeer fier.

foto knoop in touw

foto David Copperfield doorsnijden   foto David Copperfield doorsnijden

foto knoop in touw


www.desleutelbloem.be


Terug

      Deze pagina als uw home pagina instellen.     Voeg deze site toe aan uw favorieten.    Sitemap    Groter LettertypeKleiner lettertype