logo Project Magic   logo Kinderkankerfonds
     English
 

Vlindertoernooi.

Welkom
Ontstaan
Internationaal
UZ-Gent
Goocheldoos
Evenementen
Medewerkers
Sponsors
Contact
 
 
 
Voor onze goochelaars.  
 
 
Hieronder een tekstje dat één van de organisatoren van het Vlindertoernooi heeft geschreven.


Wij zijn zelf horeca-ondernemers en runnen een café - hotel in het dorpje Hoek (vlakbij Terneuzen).

Vorig jaar op 14 april is een zéér goede vriendin van ons op 32-jarige leeftijd overleden aan longkanker. Haar naam is Katja Verselder, zij had een Belgische nationaliteit en woonde samen met een jongen uit Hoek. Zij hadden al jaren een relatie en dus was Katja volledig opgenomen in onze kleine gemeenschap. Haar ziekte en overlijden heeft veel indruk achter gelaten vooral omdat zij nog zo jong was en bij veel mensen geliefd was.
Al met al een moeilijke tijd voor haar vriend, familie, vele vrienden en kennissen.

Samen met Katja haar vriend kwamen wij op het idee om Katja voort te laten leven doormiddel van elk jaar een evenement te organiseren als een memorial voor haar en daarmee geld op te halen voor een goed doel.
Al gauw hadden we een aantal familieleden, vrienden en kennissen bij elkaar die wilden helpen er wat moois van te maken.

Ons evenement werd een zaalvoetbaltoernooi waar 4 tegen 4 werd gespeeld op kleine veldjes.
Deze sport werd gekozen omdat veel mensen om ons heen verbonden zijn met voetbal.

Het toernooi werd "Vlindertoernooi" genoemd omdat Katja dat als symbool op haar crematie heeft gehad en ook haar gedenksteen heeft een vlinder.
Er werd gestreden om de "Katja Verselder Cup" met gezelligheid en sportiviteit als voornaamste punt.
Er om heen was er animatie voor de kinderen, verlotingen, een muziekquiz, en een zéér geslaagde feestavond.
Al met al is het een zéér geslaagde dag geworden die voor herhaling vatbaar is.

Dit alles georganiseerd door een 8-tal vrijwilligers die spontaan bij elkaar zijn gekomen en achteraf elkaar perfekt aanvulden en ieder op zijn eigen manier een belangrijk aandeel heeft geleverd aan dit evenement.

Deze mensen hebben gezorgd dat er, muzikanten gratis kwamen optreden, wij die dag een scholengemeenschap tot onze beschikking hadden, sponsoring van bedrijven hebben gekregen, een zéér sportief en goed georganiseerd toernooi is gerealiseerd, dat er vrijwilligers mee wilden helpen alles in goede banen te leiden, enz. enz.

Wij zijn bij jullie project gekomen omdat Katja al op jonge leeftijd een keer eerder kanker heeft moeten doorstaan.
Zij heeft toen in Gent op de kinderafdeling gelegen en later op oudere leeftijd heeft ze daar voor haar opleiding ook stage gelopen. Haar vriend Michel is samen met de familie gaan zoeken om een mooi doel te vinden voor onze opbrengst en zijn toen bij jullie terecht gekomen.

Wij wensen jullie veel succes met jullie geweldige project en hopen dat veel mensen steun hebben van onze opbrengst.
Wie weet tot ziens, met vriendelijke groeten Jack en Jolanda van Balen en natuurlijk ook namens alle andere mensen die ons gesteund hebben.


Terug      Deze pagina als uw home pagina instellen.     Voeg deze site toe aan uw favorieten.    Sitemap    Groter LettertypeKleiner lettertype