logo Project Magic   logo Kinderkankerfonds
     English
 

Het ontstaan van Project Magic.

Welkom
Ontstaan
Internationaal
UZ-Gent
Goocheldoos
Evenementen
Medewerkers
Sponsors
Contact
 
 
 
Voor onze goochelaars.  
 
 
Het concept van Project Magic is ontwikkeld nadat David Copperfield een brief had gekregen van een ambitieuze goochelaar. Oordelend op het handschrift, geloofde David dat de brief was geschreven door een lagere school student. Wat later ontving hij een krantenartikel met een foto van deze goochelaar. Tot zijn grote verwondering bleek, dat deze goochelaar een jonge twintiger was en rolstoel gebonden. Het kindergeschrift was het resultaat van zijn handicap.

foto David Copperfield

Het is ongelooflijk dat deze jongeman zijn handicap aan de kant legt en zich als goochelaar profileert. David Copperfield wilt deze mensen motiveren en verder helpen.
Zodus startte hij in 1982 met Project Magic, in samenwerking met het Occupational Therapy Department van het Daniel Freeman Center for Diagnostic and Rehabilitative Medicine, o.l.v. DeJean Julie.
De werking is vrij eenvoudig: de medici, de goochelaar en de patiënt vormen samen een team dat simpele goocheltrucs gebruikt in de therapie. Voor de patiënt is het een stimulans dat de goochelaar met hem werkt, om de technieken te beheersen en om de truc magisch maken.

Sinds de opstart in 1982 is Project Magic uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie en zetten meer dan 10.000 instellingen zich in voor dit project.

In 1997 is in België Project Magic van start gegaan.

De interesse van universiteiten werd gewekt en er werden voor het eerst doorgedreven onderzoeken gedaan op therapeutisch gebied. Uit deze testen blijkt dat het goochelen mensen met een bepaalde handicap aanzienlijke verbeteringen kan bezorgen.


Meer info over Project Magic vindt je op de site van David Copperfield.
     
      Deze pagina als uw home pagina instellen.     Voeg deze site toe aan uw favorieten.    Sitemap    Groter LettertypeKleiner lettertype