logo Project Magic   logo Kinderkankerfonds
     English
 

UZ-Gent: 5K12D

Welkom
Ontstaan
Internationaal
UZ-Gent
Goocheldoos
Evenementen
Medewerkers
Sponsors
Contact
 
 
 
Voor onze goochelaars.  
 
 
Project Magic in België ...
5K12D (vroeger 3K6) is de kinderafdeling voor de kankerpatiëntjes in het UZ-Gent. Eén keer per maand komen wij, Ivo, Lieve en Steven, op bezoek bij de kinderen op de afdeling.

Voor we in de kamers gaan, hebben we eerst een korte briefing met de pedagogische medewerkers Sabine, Charlotte, Sarah en Elke. Sommige kinderen mogen niet rechtop zitten, andere kunnen hun arm niet goed bewegen of hebben medicatie gekregen. Het is handig om zulke zaken op voorhand te weten.

We gaan langs bij alle kinderen. De kleinste krijgen een ballonfiguur. Vanaf vijf jaar zijn ze oud genoeg om enkele eenvoudige trucs te leren, een goochelstokje laten zweven, een tekening magisch inkleuren. De iets oudere kinderen leren trucs met touwen en doeken. De oudste leren een kaartentruc of een voorspelling te maken.

Na elk bezoek noteren we welke truc ze bijgeleerd hebben. Zo weten we de volgende keer wat ze al kennen en wat nieuw is.

foto Lieve en Maxim

Na een aantal bezoekjes krijgen de kinderen hun eigen goocheldoos. Zo kunnen ze zelf een aantal trucs bijleren.
     
Een getuigenis vanuit de kinderkankerafdeling.

Anoek Geens heeft een eindwerk gemaakt over Project Magic.

Op de site van het Kinderkankerfonds kan je terecht voor meer info.

      Deze pagina als uw home pagina instellen.     Voeg deze site toe aan uw favorieten.    Sitemap    Groter LettertypeKleiner lettertype